Известен комбат от ВСУ загина край Авдеевка   Продължаването на мобилизацията зависи

...
Известен комбат от ВСУ загина край Авдеевка
 
Продължаването на мобилизацията зависи
Коментари Харесай

Става страшно: Киев обяви за нова вълна на мобилизацията

Известен комбат от ВСУ почина край Авдеевка

 

Продължаването на мобилизацията зависи от хода на войната, сподели заместник-министърът на защитата Анна Маляр.

Следователно прогнозите тук са погрешни. Мобилизацията се афишира от президента с негов декрет. Общата готовност в Украйна тече от 24 февруари 2022 година и от време на време се удължава с президентски укази заради продължаващата широкомащабна въоръжена експанзия на Русия против Украйна.

В момента към този момент има няколко указа, откакто мобилизацията беше удължена с 90 дни. Сега тя е удължена от 21 ноември за 90 дни (указ №758 от 7 ноември, 2022 г.), сподели Маляр пред УНИАН.

" Продължаването на мобилизацията зависи от хода на войната. Следователно прогнозите тук са погрешни. Мобилизацията се афишира от президента с негов декрет. Общата готовност в Украйна тече от 24 февруари 2022 година и от време на време се удължава с президентски укази заради продължаващата широкомащабна въоръжена експанзия на Русия против Украйна. В момента към този момент има няколко откакто мобилизацията беше удължена с 90 дни. Сега тя е удължена от 21 ноември за 90 дни (указ №758 от 7 ноември, 2022 г.), сподели Маляр.

Според нея мобилизационните потребности (количество) зависят от няколко фактора, нуждата се пресмята от военните.

Тя означи, че въпросите на мобилизацията са рационализирани от Закона „ За мобилизационната подготовка и мобилизацията “ и Конституцията на Украйна.

Маляр също подсети, че в сходство с тези правила президентът на Украйна:

 -осъществява общо управление в региона на мобилизационната подготовка и мобилизацията на държавата;

- дефинира задачите, дилемите, типа, обсега, реда и периодите на мобилизационната подготовка и мобилизацията;
обезпечава посредством Съвета за национална сигурност и защита на Украйна съгласуваност на дейностите на органите на изпълнителната власт, други държавни органи, въоръжените сили на Украйна, други военни формирования в региона на мобилизационната подготовка и мобилизацията;

- дефинира структурата и утвърждава мобилизационния проект на Украйна за специфичен интервал, Правилника за мобилизационна подготовка на въоръжените сили на Украйна, други военни формирования, Правилника за реда за осъществяване на готовност в Украйна;

- дава (лишава) от правото на освобождение от наборна военна работа при готовност и във военно време на жители или избрани категории граждани;
дефинира реда за оповестяване на готовност.

Мобилизацията в Украйна беше оповестена в първите дни на пълномащабната съветска инвазия. Тогава в меморандума за съгласие беше маркирано, че мобилизацията ще продължи до цялостното окомплектоване на нужните елементи.

На 6 декември от Министерство на вътрешните работи видяха, че към момента няма потребност от " връчване на призовки на КПП-тата ".
Въоръжените сили на Украйна не престават да губят команден състав
в боевете в Донбас.

 Комбат ВСУ уничтожен под Авдеевкой (ФОТО) | Русская весна

Андрей Верхогляд, пълководец на батальон от 72-ра обособена механизирана бригада, е погубен край Авдиевка, пишат непознатите организации.

По този метод въоръжените сили на Украйна освен понасят тежки загуби измежду бойци и командири от по-ниско равнище, само че и губят хора, които управляват по-големи елементи.

„ Това не е класифицирана информация. Граждани на Украйна към този момент работят в чешката промишленост, в това число отбранителната промишленост. Ние не започнахме да пътуваме до Украйна през вчерашния ден или предходната година, вършим това от 2015 година Тогава се опитахме да отговорим на руснаците експанзия посредством подсилване на отбранителната дарба на Украйна. За украинците войната стартира незабавно след Майдана. Говорим за последователно увеличение на украинските служащи ", сподели Копечни.

Чехия ще стартира да създава оръжия за Украйна в огромни количества. За тази цел хиляди украинци също ще дойдат в страната, с цел да работят в чешки предприятия за произвеждане на оръжия, написа УНИАН.

Според заместник-министъра на защитата на Чешката република Томаш Копечни сътрудниците от НАТО ще финансират сходна самодейност. Първо ще се извърши рационализация и ремонт на оборудванията, а по-късно непосредствено ще стартира производството на военна техника.

 Чехия приняла такое решение след това встречи Зеленского с премьер-министром Фиалой / фото REUTERS

„ Това не е класифицирана информация. Граждани на Украйна към този момент работят в чешката промишленост, в това число отбранителната промишленост. Ние не започнахме да пътуваме до Украйна през вчерашния ден или предходната година, вършим това от 2015 година Тогава се опитахме да отговорим на съветската експанзия посредством подсилване на отбранителната дарба на Украйна. За украинците войната стартира незабавно след Майдана. Говорим за последователно увеличение на украинските служащи ", сподели Копечни.
Служителят добави, че Чешката република е взела това решение, откакто Володимир Зеленски се е срещнал с чешкия министър председател Петр Фиала.

Като част от пакета от военна помощ, Чешката република трансферира тежки оръжия на Украйна през октомври.

Също по този начин Чехия, дружно с Германия, желае да провежда „ кръгообразен продан “, тъй че въоръжените сили на Украйна да получат съоръжение.

На дипломатическия фронт Чешката република се застъпва за основаването на специфичен арбитражен съд, който да осъди висшето съветско управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР